Ostatni rok 199789 430895
Razem 902210 2072338
Oświadczenia majątkowe policjantów

K O M U N I K A T

Zarządu Wojewódzkiego NSZZ Policjantów województwa wielkopolskiego dotyczący składania oświadczeń majątkowych przez policjantów

Uprzejmie informuję, że zgodnie z art. 62 ustawy z dnia 6 kwietnia 1990 roku o policji policjant jest obowiązany złożyć oświadczenie majątkowe w terminie do 31 marca według stanu na dzień 31 grudnia roku poprzedniego.

Zgodnie z § 7 ust. 2 rozporządzenia MSWiA z dnia 7 grudnia 2001 roku w sprawie szczegółowych zasad i trybu udzielania policjantom zezwolenia na podjecie zajęcia zarobkowego, składania oświadczenia o stanie majątkowym oraz właściwości przełożonych w tych sprawach oświadczenie składa się w zamkniętej kopercie, opatrzonej imieniem i nazwiskiem policjanta, datą złożenia oraz napisem „oświadczenie majątkowe”.

Oświadczenie policjant składa bezpośrednio przełożonemu w sprawach osobowych – patrz § 7 ust.1.

Informacje zawarte w oświadczeniu majątkowym stanowią tajemnicę służbową, chyba że policjant wyrazi pisemną zgodę na ich ujawnienie – patrz art. 62 ust. 5 wspomnianej wyżej ustawy.

O  wszelkich odstępstwach od tych zasad proszę pisemnie informować ZW NSZZ Policjantów.

Uwaga: Komunikat został skierowany do wszystkich Przewodniczących ZT NSZZ Policjantów woj.wielkopolskiego

Lipiec 2017
Czy utworzenie BNW MSWiA to dobra decyzja?
Tak
Nie
To kolejny bat na funkcjonariuszy
To forma upolitycznienia służb

ZW NSZZ P - Związek oczekuje od Ministra uwzględnienia postulatów zwartych w petycjach i wnioskach skierowanych do niego w trybie ustawy o petycjach. Więcej w aktualnościach.